Samfund

2022 byder fortsat på mange lynsalg

35% af alle boliger sat til salg i 1. kvartal 2022 blev solgt inden for en måned. Foto: Nybolig.

Antallet af lynsalg, boliger solgt inden for den første måned, ligger i øjeblikket lidt lavere end for 2021 men stort set på niveau med markedet i coronaens udbrudsår 2020. Den fortsatte knaphed i boligudbuddet er en del af forklaringen, vurderer Nybolig.

Højere renter, stigende energipriser og tiltagende inflation. Det er alt sammen faktorer, som i stadig større grad optager danskerne – og med god grund. For det er markedsdynamikker, som alle har ændret sig væsentligt siden årets begyndelse.

Som boligsælger er der dog stadig gode muligheder for at lykkedes med et effektivt boligsalg i det nuværende marked.

I første kvartal af 2022 blev 35 pct. af alle boliger, der blev udbudt til salg i Danmark, solgt inden for en måned. For et år siden var tallet 40 pct. for første kvartal 2021, mens tallet for første kvartal i 2020 var 27 pct. Det viser en analyse, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har foretaget på baggrund af tal fra Boligsiden.

-Boligmarkedet har stabiliseret sig en smule i 2022, og derfor er antallet af lynsalg naturligt lidt lavere end sidste år. Men ser vi bort fra et exceptionelt 2021 med rekordmange handler og højt tempo, er der stadig et godt tempo i handlerne, som endda ligger pænt over niveauet i starten af 2020. Det er som udgangspunkt en god nyhed, da det peger på, at der stadig er god aktivitet derude, siger Alexander Falck Winther, pressechef i Nybolig, og tilføjer:

-De makroøkonomiske forandringer har fået danskerne til at reflektere mere over deres økonomiske situation, men i det nuværende marked tøver man ikke for længe med at slå til, når drømmeboligen er i sigte.

Ifølge ejendomsmæglerkæden hænger de mange lynsalg blandt andet sammen med den fortsatte knaphed i udbuddet af boliger til salg.

-Den fortsatte knaphed i boligudbuddet gør de aktuelle boliger på mæglernes hylder ekstra attraktive, og derfor ser vi, at mange boliger finder nye ejere på blot ganske få uger, siger Alexander Falck Winther.

Målt på boligtyper er andelen af lynsalg størst for ejerlejligheder, mens andelen er lige stor for fritidsboliger og villaer/rækkehuse. I første kvartal af 2022 blev 40 pct. af de ejerlejligheder, der blev udbudt til salg, solgt inden for en måned. For fritidsboliger og villa/rækkehuse var andelen 33 pct.

Kommentarer