Debat og politik

Se beskatningsgrundlaget for Nordfyns Kommune i 2023

Der er store forskelle på de danske kommuners beskatningsgrundlag på tværs af landet. Især de midt- og sydsjællandske kommuner kan se frem til en stor stigning i skatteindtægterne i budgetåret 2023.

Køge Kommune er højdespringer, hvor beskatningsgrundlaget stiger med hele 5,0%, mens beskatningsgrundlaget til sammenligning falder i Gentofte og Stevns kommuner med henholdsvis -1,1 procent og -0,5 procent.

Det viser tal fra Indenrigs- og Boligministeriet.

På kortet herunder ses ændringen i beskatningsgrundlaget for Nordfyns Kommune sammenlignet med de øvrige danske kommuner.

(Artiklen fortsætter under kortet)

Danmark i ubalance

Ser man alene på beskatningsgrundlaget i hele kroner pr. indbygger for 2023, er der en klar forskel på, hvor meget borgerne – og dermed kommunerne – tjener på tværs af landet.

De rige hovedstadskommuner og nordsjællandske kommuner er malet blå på landkortet, fordi de kommuner har et beskatningsgrundlag, der ligger over landsgennemsnittet.

Resten af Danmark ligger under landsgennemsnittet. Værst ser det ud i den sydlige del af både Jylland, Fyn og Sjælland, som alle har et beskatningsgrundlag på under 200.000 kroner pr. indbygger. 

Kilde: NB Kommune

Kommentarer